Om mats

VEM ÄR MATS?

Med Mats bakgrund som serieentreprenör, kreativ affärsstrateg, VD, affärs- och marknadschef i olika globala bolag, samt som investerare i ett antal ”start-ups”, levererar han skräddarsydda föreläsningar kring hur framtiden kommer att se ut inom olika områden, branscher, och framför allt vad som kommer att krävas av medarbetare och ledningen för att följa med in i framtiden

Hans stora intresse för framtidstrender och nyfikenhet för ny kunskap har inneburit att han länge haft världen som arbetsplats och plattform för nya lärdomar: exempelvis har han nyligen avslutat en entreprenörsutbildning från Stanford University, ett av världens mest prestigefyllda universitet i Kalifornien.

MATS som föreläsare

Mats målar upp bilder med konkreta exempel som gör det möjligt för åhörarna att förstå hur Internet of Everything, artificiell intelligens, uppkopplade maskiner och våra mobiler hänger samman och ger oss nya maktbalanser, kommunikationsmönster och ett i grunden förändrat samhälle.

Mats förklarar tydligt och enkelt varför världen ser ut som den gör och varför det är viktigt att alla förstår vad som är på gång, men inte minst hur vi skall klara av att möta de snabba förändringar som berör allt och alla.

Mats vill ge åhörare möjligheten att förstå framtiden och de krafter som håller på att stöpa om världen runt oss. Han fokuserar på sambanden mellan de stora förändringskrafterna som idag finns och hur detta är direkt kopplat till vår tids snabba värderings-, affärs-, kommunikations-, globaliserings-, demografi-, och klimatförändringar.

Mats vill i sina föreläsningar förflytta vårt fokus till människan och våra relationer till familjen, företagen, konsumenterna och vår omvärld i stort – istället för tekniken i sig. Mats talar gärna om vad som kommer att krävas av oss som individer för att vi skall överleva och framför allt må bra.

Branscher krossas på nolltid, jobb försvinner, omvärldens demokratier skakar och klimatförändringarna förändrar våra liv, samtidigt som tekniken springer iväg på olika håll. Allt med en exponentiell utveckling.

Vad är bra och vad är dåligt? Vad innebär detta för oss som personer, mitt företag och mitt liv? Vem blir vinnare och vem förlorar?

Lär Om, Lär Nytt och Lär Rätt.

mats_r_leende Lär om. Lär nytt. Lär rätt.